Audity
Využijte nezávislosti externích auditorů s dlouholetou praxí a zkušenostmi s vykonáváním inspekcí a auditů v potravinářských provozech, provozech společného stravování a v maloobchodních provozech.
Provedeme audit spojený s odběrem vzorků potravin/vody/ledu a stěrů z prostředí.
Dle požadavků zákazníka nabízíme následující audity a činnosti související s jejich prováděním:
- Interní audity systémů HACCP a správné výrobní a hygienické praxe GMP/GHP.
- Inertní audity systémů řízení bezpečnosti potravin dle GFSI standardů (FSSC 22000/IFS/ BRC).
- Dodavatelské audity dle auditního standardu zákazníka (audity systémů bezpečnosti potravin GFSI/HACCP/GMP/GHP se zohledněním EU/národní legislativy).
- Interní audit provozní laboratoře.
- Řízení programu auditů zákazníka (plánování auditů, provádění auditů, řízení auditních výstupů).
- Vytvoření auditního standardu (checklistu).
- Zpracování auditní zprávy ve formátu zákazníka nebo vytvoření auditní zprávy.
- Příprava plánu nápravných opatření k neshodám z auditu.
- Kontrola splnění nápravných opatření z auditu formou následného auditu v provozu nebo prostudováním doložených důkazů.
- Komunikace auditní zprávy a výstupů z auditu se zákazníkem.
- Pravidelné hodnocení auditních výstupů a jejich trendů (hodnocení počtu a typu neshod, počtu nevyhovujících provozů atd.).
- Audit postupů řízení potravinových alergenů v provoze:
- slouží jako podklad pro analýzu rizik,
- posoudí aktuální stav a úroveň kontaminace provozu a výrobního zařízení stopami alergenů během výroby,
- ověří účinnost zavedených postupů s použitím rychlotestů na stanovení přítomnosti stop alergenů přímo během auditu,
- usnadní rozhodování o potřebě uvádět informaci na obale výrobku „Může obsahovat stopy alergenů: ..“,
- umožní vylepšení zavedených postupů a navržení dalších preventivních opatření pro minimalizaci rizika křížové kontaminace alergeny.