JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Vzdělávání a audity >> Audity

Audity

Sidebar Image

Využijte nezávislosti externích auditorů s dlouholetou praxí a zkušenostmi s vykonáváním inspekcí a auditů v potravinářských provozech, provozech společného stravování a v maloobchodních provozech.

Provedeme audit spojený s odběrem vzorků potravin/vody/ledu a stěrů z prostředí.

Dle požadavků zákazníka nabízíme následující audity a činnosti související s jejich prováděním:

  • Interní audity systémů HACCP a správné výrobní a hygienické praxe GMP/GHP.
  • Inertní audity systémů řízení bezpečnosti potravin dle GFSI standardů (FSSC 22000/IFS/ BRC).
  • Dodavatelské audity dle auditního standardu zákazníka (audity systémů bezpečnosti potravin GFSI/HACCP/GMP/GHP se zohledněním EU/národní legislativy).
  • Interní audit provozní laboratoře.
  • Řízení programu auditů zákazníka (plánování auditů, provádění auditů, řízení auditních výstupů).
  • Vytvoření auditního standardu (checklistu).
  • Zpracování auditní zprávy ve formátu zákazníka nebo vytvoření auditní zprávy.  
  • Příprava plánu nápravných opatření k neshodám z auditu.
  • Kontrola splnění nápravných opatření z auditu formou následného auditu v provozu nebo prostudováním doložených důkazů.
  • Komunikace auditní zprávy a výstupů z auditu se zákazníkem.
  • Pravidelné hodnocení auditních výstupů a jejich trendů (hodnocení počtu a typu neshod, počtu nevyhovujících provozů atd.).

 

  • Audit postupů řízení potravinových alergenů v provoze:
    • slouží jako podklad pro analýzu rizik,
    • posoudí aktuální stav a úroveň kontaminace provozu a výrobního zařízení stopami alergenů během výroby,
    • ověří účinnost zavedených postupů s použitím rychlotestů na stanovení přítomnosti stop alergenů přímo během auditu,
    • usnadní rozhodování o potřebě uvádět informaci na obale výrobku „Může obsahovat stopy alergenů: ..“,
    • umožní vylepšení zavedených postupů a navržení dalších preventivních opatření pro minimalizaci rizika křížové kontaminace alergeny.