Senzorické hodnocení
Naše odborné laboratorní pracoviště provádí:
Senzorické zkoušky organoleptických a hedonických vlastností potravin, zemědělských produktů a jejich složek akreditované ČIA o.p.s.
- diferenční ve smyslu ISO 6658
- s použitím stupnic a kategorií ve smyslu ISO 6658
- analytické nebo popisné ve smyslu ISO 6658
Senzorické zkoušky jsou prováděny prostřednictvím panelu vybraných kritérií a posuzovatelů podle ISO 5496 a ISO 8586 v senzorické laboratoři, odpovídající požadavků normy ISO 8589.
Rozšířená nabídka:
- spotřebitelské průzkumy metodou analýz dokumentů, přímého pozorování nebo přímého styku s konzumentem
- školení a výcvik posuzovatelů
- poradenství při vývoji nového výrobku, včetně posouzení náležitostí obalu nebo etikety dle legislatívy EU
- porovnání výrobků s benchmarkem a konkurenčními výrobky
- návrhy hodnotících schémat
- poradenství při tvorbě senzorických profilů výrobků
- poradenství při vývoji funkčních výrobků
Stabilitní studie:
- stanovení nebo ověření doby trvanlivosti a použitelnosti výrobku