Prvovýroba, krmiva
V rámci programu analityckých kontrol zaměřených na zemědělskou prvovýrobu a zemědělské komodity naše laboratoř provádí:
- analytické hodnocení kvality obilovin
- analytické hodnocení škrobu, výrobků ze škrobu, lušt)enin a olejnatých semen
- analytické hodnocení mlýnských obilných výrobků, těstovin, pekařských výrobků a cukrrářských výrobků z těsta
- analytické hodnocení čerstvého ovoce a zeleniny,zpracovaného ovoce a zeleniny,suchých skořápkových plodů, hub a brambor
- analytické hodnocení mléka a mléčných výrobků
- analýzy ve smyslu vyhlášky č.305/2004 Sb. a ve znění nařízení Komice (ES) č.1126/2007 o kontaminujících látkách v potravinách
- analýzy ve smyslu vyhlášky č. 387/2008 Sb. a stanovení maximálních limitů reziduí pesticidů v potravinách a surovinách, ve znění pozdějších předpisů
Analytická laboratoř vyšetřuje akreditovanými metodami veškeré parametry,kterými se určuje technologická kvalita a zdravotní nezávadnost surovin ve smyslu zákona č.110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů a v návaznosti na komoditní vyhlášky v platném konsolidovaném znění.
Kontrola hygieny krmiv je v našich akreditovaných laboratořích realizována dle těchto legislatívních rámců:
- analýzy ve smyslu nařízení Komise (ES) č.183/2005 Sb. o hygieně krmiv
- analýzy ve smyslu vyhlášky č. 356/2008 Sb.,kterou se provádí zákon č.91/1996 Sb.,o krmivech, ve znění pozdějších předpisů