HACCP
Stanovení kritických bodů v technologii výroby potravin
Pro oblasti výroby a distribuce potravin a ve smyslu vyhlášky Mze č. 147/1998 Sb., o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby, v platném znění naše společnost nabízí.
stanovení kritérií a postupů pro plnění majoritního cíle v segmentu výroby a distribuce potravin uvádět na trh zdravotně nezávadné a bezpečné potravin.
vypracování a zavedení HACCP ve všech druzích provozů: výrobní závody, balírny, distribuční sklady, prodejny potravin, zařízení společného stravování a jiné.
Postup při zavádění systému HACCP:
- sestavení odborného týmu HACCP
- podrobný popis produktů
- sestavení diagramu technologického procesu
- sestavení schematického znázornění provozu včetně popisu materiálových toků
- provedení analýzy nebezpečí (rizika biologická, mikrobiologická, chemická a fyzikální)
- určení CCP
- stanovení kritických limitů pro jednotlivé CCP
- nastavení systému monitoringu CCP
- stanovení nápravných opatření pro každý CCP
- metodika způsobu vedení dokumentace a záznamů v systému HACCP
- stanovení způsobu verifikace a validace systému HACCP
V souladu s potravinářským právním rámcem ČR a EU je odpovědnost za provádění kontrol potravin, polotovarů a surovin na bedrech všech, kteří jsou článkem v řetězci výroby, distribuce a prodeje potravin.