Cílem kurzu je seznámit účastníky s normami, metodikou a zásadami auditování potravinářských provozů při provádění auditů první a druhou stranou.
Kurz je určen auditorům bezpečnosti potravin a pracovníkům managementu kvality v potravinářských provozech, kteří provádějí (nebo plánují provádět) interní a dodavatelské audity podle mezinárodních standardů GFSI (IFS, BRC, FSSC 22000) se zohledněním požadavků normy ISO 19011:2018 pro auditování systémů managementu.
Program kurzu:
- Normy pro auditování, terminologie, principy auditování, požadavky na auditory.
- Vybrané požadavky standardů GFSI na plánování a provádění auditů.
- Metodika a zásady auditování dle ISO 19011:2018 (fáze auditu, metody auditování, psychologie auditu).
- Audit v praxi a zkušenosti z auditů (jak postupovat v provoze, praktické ukázky, příkladové studie).
- Nejčastější neshody při realizaci auditů, klasifikace neshod, správná formulace neshod.
- Dokumentace auditů (plány, programy, auditní checklisty, auditní zprávy).
Místo konání: Praha (bude upřesněno podle počtu účastníků)
Kurz je možné realizovat u Vás ve firmě (v případě většího počtu účastníků z jedné firmy).
Termín konání: -
Doba trvání kurzu: -
Forma ukončení kurzu: Po úspěšném složení závěrečného testu obdrží účastník osvědčení o absolvování kurzu.
Lektor, odborný garant: Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D. (auditor bezpečnosti potravin, lektor a vysokoškolský pedagog systémů řízení jakosti a bezpečnosti potravin)
Cena kurzu: -
V případě realizace kurzu u Vás ve firmě je cena nastavena individuálně dle počtu účastníků.
V případě zájmu o kurz nebo v případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na Info.cz@ftcee.eurofins.com