Zeměpisný původ masa a dalších živočišných produktů
U masa i jiných živočišných produktů je důležité, aby bylo možné vysledovat místo a zemi původu. Jednak kvůli veterinární dokumentaci, jednak některé výrobky jsou povolené vyrábět pouze ve vybraných lokalitách coby místní speciality – v opačném případě by se jednalo o falšování. Může se jednat o výrobky s masem hovězím, drůbežím, jehněčím a dalšími. Nejčastěji se využivá stabilních izotopů v molekulách masa k určení původu:
- Měření izotopů 13C/12C
- Měření izotopů 15N/14N
- Měření izotopů 2H/1H
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308