Syntetická barviva
Během procesu výroby potravin mohou výrobky ztrácet svou přirozenou barvu. Proto v rámci zatraktivnění pro spotřebitele mohou být potraviny dobarvovány. Některá barviva jsou přírodní (a jejich obdoba syntetická barviva identická s přírodními), tedy získána z přírodních surovin a jejich použití je většinou neškodné a povolené. Existují ale i syntetická barviva, jejichž používání je evropskou legislativou omezeno či přímo zakázáno. Svou přítomností v potravinách totiž mohou mít nepříznivé účinky na spotřebitele. Proto v laboratořích skupiny Eurofins nabízíme detekci a profil syntetických barviv:
- Tartrazin (E102), Chinolinová žluť (E104), Žluť SY (E110)
- Azorubin (E122), Amarant (E123), Ponceau 4R (E124)
- Patentní modř V (E131), Indigotin (E132)
- Zeleň S (E142), Čerň BN (E151) a další barviva
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info.cz@ftcee.eurofins.com
+420 733 745 308