Steviol-glykosidy
Steviol-glykosidy jsou látky sladké chuti obsažené v listech rostliny stévie sladké (Stevia rebaudiana Bertoni). Nejčastěji zastoupeným glykosidem je steviosid, který je 200 – 300x sladší než sacharóza. V nižších koncentracích se vykytují steviolbiosid, rebaudiosid A – F a dulkosid. Steviol-glykosidy se řadí mezi nekalorická a nekariogenní sladidla a jako přídatné látky se označují kódem E960. Jejich maximální limity jsou stanoveny od 11. listopadu 2011.
V laboratořích skupiny Eurofins nabízíme:
- Měření obsahu steviol-glykosidů
- Vyjádření obsahu steviol-glykosidů jako ekvivalentů steviolu
- Vyhodnocení obsahu steviol-glykosidů k legislativním limitům
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info.cz@ftcee.eurofins.com
+420 733 745 308