Stanovení syntetického glycerolu ve vínech

Glycerol je přirozená složka vína, která vzniká ve víně během kvašení. Jedná se o bezbarvou, dobře rozpustnou tekutinu ve vodě, olejovité konzistence a nasládlé chuti. Množství nativního glycerolu je závislé na použitých kvasinkách a na podmínkách během kvašení.
Přítomnost glycerolu dodává vínu hladkost a plnost. Proto je přídavek syntetického glycerolu do vín, za účelem zvýšení senzorické atraktivity, častým prohřeškem, neboť není povoleno syntetický glycerol do vín přidávat.
K průkazu přídavku syntetického glycerolu do vína se stanovují sloučeniny 3-methoxy – 1,2-propandiol a cyklické diglyceroly.
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308