JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Aktuality >> Stanovení syntetického glycerolu ve vínech

Stanovení syntetického glycerolu ve vínech

Sidebar Image

Glycerol je přirozená složka vína, která vzniká ve víně během kvašení. Jedná se o bezbarvou, dobře rozpustnou tekutinu ve vodě, olejovité konzistence a nasládlé chuti. Množství nativního glycerolu je závislé na použitých kvasinkách a na podmínkách během kvašení.

Přítomnost glycerolu dodává vínu hladkost a plnost. Proto je přídavek syntetického glycerolu do vín, za účelem zvýšení senzorické atraktivity, častým prohřeškem, neboť není povoleno syntetický glycerol do vín přidávat.

K průkazu přídavku syntetického glycerolu do vína se stanovují sloučeniny 3-methoxy – 1,2-propandiol a cyklické diglyceroly.

Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:

  • Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
  • Vyhodnocení k legislativním limitům
  • Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
  • Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy

V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.

info@eurofins.cz
+420 733 745 308