Vyhláška č. 121/2023 Sb., o požadavcích na pokrmy
Od 1. ledna 2024 jsou v platnosti nové mikrobiologické požadavky na bezpečnost pokrmů, definované Vyhláškou č. 121/2023 Sb., o požadavcích na pokrmy. Vyhláška dále stanovuje technologické požadavky na výrobku pokrmů, způsob uvádění pokrmů na trh a smyslové, fyzikální a chemické požadavky na bezpečnost pokrmů. Novinkou jsou také ukazatele tepelného rozkladu olejů a tuků jak se senzorické, tak analytické (polární látky, polymerní triacylglyceroly). Dozor nad plněním požadavků vyhlášky vykonává SZPI.
Bližší informace nalezne na stránkách Státní zemědělské a potravinářská inspekce ZDE
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info.cz@ftcee.eurofins.com
+420 733 745 308