Maximální limity ochratoxinu A v některých potravinách
Komise vydala dne 08/08/2022 Nařízení Komise (EU) 2022/1370 ze dne 5. srpna 2022, kterým se mění nařízení (ES) č. 1881/2006, pokud jde o maximální limity ochratoxinu A v některých potravinách. Použije se ode dne 1. ledna 2023.
Maximální limity ochratoxinu A pro některé potraviny již byly stanoveny nařízením (ES) č. 1881/2006. Vzhledem k tomu, že ochratoxin A byl zjištěn v potravinách, pro které dosud žádný maximální limit stanoven nebyl a které přispívají k expozici člověka ochratoxinu A, je vhodné stanovit maximální limit i pro tyto potraviny.
Limit Ochratoxinu A byl nově stanoven například pro: sušené ovoce jiné než sušené hrozny révy vinné, některé výrobky z lékořice, sušené bylinky, některé složky bylinných čajů, některá olejnatá semena, pistácie a kakaový prášek.
Limit Ochratoxinu A byl snížen například pro: pekárenské výrobky, sušené hrozny révy vinné, praženou a rozpustnou kávu.
Detailní informace zde: Úřední věstník L 206
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308
Eurofins. Světový leader v testování. 61000 zaměstnanců. 940 laboratoří. 59 zemí.