Falšování koření
Koření a byliny se používají k ovlivnění chutě, vůně a vzhledu potravin, pro prodloužení údržnosti potravin. Koření také podporuje trávení a jsou známi i jeho antioxidační účinky. Jelikož se jedná o poměrně drahou komoditu, která je mnohdy dovážená z dalekých zemí, často bývá falšováno přidáním levnějších náhražek. Naše laboratoře jsou vedle základních rozborů legislativně upravených parametrů, jako jsou vlhkost, popel, silice apod., schopny odhalit falšování těmito způsoby:
- Ředěním/ ošetřením cizími látkami (například škroby, různými konzervačními látkami apod.
- Špatné označování druhů, směsí
- Použití odpadních částí ze stejné rostliny
- Detekce zakázaných barviv
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308
Eurofins. Světový leader v testování. 62 000 zaměstnanců. 900 laboratoří. 62 zemí.