JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Aktuality >> Falšování mléka a mléčných výrobků

Falšování mléka a mléčných výrobků

Sidebar Image

Mléko a mléčné produkty patří mezi 10 nejrizikovějších potravin, které se falšují.
Nejčastější způsoby falšování jsou:

  • Ředění vodou
  • Přidávání dusíkatých sloučenin – melamin, dikyandiamid, proteinové hydrolázy
  • Míchaní různých druhů mléka (nejběžněji dražší s levnějším druhem mléka)
  • Nesprávné označení původu

Dle NMR profilového screeningu jsme v našich laboratořích schopni analyzovat přidané dusíkaté látky, profil cukrů, detekci cizího tuku v mléčném tuku nebo detekci zbytků dezinfekce po zpracování mléka.

Po krátké spolupráci a vytvoření databáze alespoň 10 českých výrobků, budeme pomocí
multi-isotopové analýzy schopni analyzovat kontrolu zeměpisného původu mléka, sýrů a másla. Ověření původu je vhodné například při deklaraci původu podle Nařízení KOMISE (EU) 2018/775, které stanovuje pravidla pro uvádění země původu nebo místa provenience primární složky potraviny.

Identifikací pomocí DNA analyzujeme také druhy různé mléka – mléko skotu, ovce, koně, kozy a buvola.

Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:

  • Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
  • Vyhodnocení k legislativním limitům
  • Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
  • Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy

V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.

info@eurofins.cz
+420 733 745 308

Eurofins. Světový leader v testování. 62 000 zaměstnanců. 900 laboratoří. 62 zemí.