Ergosterol
Ergosterol
Ergosterol (provitamin D2) je přirozená složka, která se vyskytuje v buněčných stěnách plísní. Používá se jako marker pro úplnou kontaminaci rajčatových produktů plísněmi, jako je rajčatový protlak, rajčatový prášek, sušená rajčata, kečup a omáčky.
Dříve byl ergosterol požadován pouze pro analýzu v rajčatových produktech, ale protože se poptávka stanovení v jiných ovocných a zeleninových produktech (jako je džem, džus, smoothies) v rámci potravinářského trhu zvyšuje, v současné době pracujeme na zpřístupnění metody i pro další výše uvedené matrice. O dostupnosti této metody Vás budeme informovat.
V rámci zkušebních laboratoří Eurofins jsme schopni stanovit ergosterol v produktech z rajčat s obsahem tuku do 5%
Snížení MLR se přímo vztahuje na následující skupiny komodit:
- Šípky
- (Čerstvé) byliny a jedlé květy
- volně rostoucí houby (čerstvé)
- Bylinné nálevy
- Koření
- Čaj
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308