JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Czech >> Aktuality >> Charakteristické vlastnosti olivového oleje

Charakteristické vlastnosti olivového oleje

Sidebar Image

Olivový olej je jedna z nejvíce falšovaných komodit. Proto je důležité, nejen při distribuci, provádět jeho kontrolu, zda značení kategorie olivového oleje, uvedené na obale, splňuje fyzikální a chemické parametry nařízení Komise (EHS) č. 2568/91 o charakteristikách olivového oleje a olivového oleje z pokrutin a o příslušných metodách analýzy.

Nejvhodnější kontrola pravosti olivového oleje, je provedení senzorické analýzy akreditovaným senzorickým panelem. Mezi senzorické parametry spadají například medián závad či medián ovocnosti. Protože jsou kategorie olivových olejů definovány i profilem mastných kyselin a stupněm oxidace (K270, K232), je vhodné provést i tyto analýzy.

Se správným určením kategorie olivového oleje Vám dokáže laboratoř Eurofins pomoci.

Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:

  • Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
  • Vyhodnocení k legislativním limitům
  • Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
  • Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy

V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.

info@eurofins.cz
+420 733 745 308