Autenticita tuků a olejů, detekce palmového a olivového oleje
Při vaření nalézají máslo, oleje i jiné tuky každodenní uplatnění. Výrobní cena jednotlivých tuků a olejů se liší, čehož může být využíváno při falšování. Palmový tuk, který je levný na výrobu, ale výrazným způsobem poškozuje životní prostředí kvůli podmínkám pěstování, se přestává v produktech používat. Spotřebitelé proto rádi zakoupí výrobky bez palmového oleje, nicméně nepoctiví výrobci ho mohou stále do výrobků přidávat. Tento způsob falšování potravin i další jsou naše laboratoře jsou schopny odhalit:
- Původ tuku
- Přídavek margarínu v másle
- Detekce palmového oleje
- Odhalení země původu olivového oleje
- Odhalení regionálního původu olivového oleje
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství včetně posouzení shody označení dle platné legislativy
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308