Analýza kyanogenních glykosidů v mandlích, lněných semínkách a meruňkových jádrech
Analýza kyanogenních glykosidů v mandlích, lněných semínkách a meruňkových jádrech
Kyselina kyanovodíková je vysoce toxická látka, která se ve formě kyanogenních glykosidů vyskytuje v různých potravinách, jako jsou mandle, lněné semínko a meruňková jádra. Nařízení (ES) č. 1881/2006 stanoví maximální limity obsahu kyseliny kyanovodíkové v těchto potravinách a dodržení těchto maximálních limitů lze spolehlivě zkontrolovat ve velmi krátké době pomocí nově vyvinuté metody.
Přímá analýza kyanogenních glykosidů
Existuje několik zavedených analytických metod pro stanovení kyseliny kyanovodíkové, které jsou všechny založeny na uvolňování vysoce těkavé kyseliny kyanovodíkové ze vzorku. Uvolňování vázané kyseliny kyanovodíkové může být nebezpečné a nabízí možnost chyby; navíc tyto analýzy vyžadují velké množství času. Z těchto důvodů jsme vyvinuli inovativní metodu, která umožňuje přímé stanovení kyanogenních glykosidů. Analyty jsou extrahovány ze vzorku a poté stanoveny pomocí kvantitativní 1H-NMR spektroskopie. Metoda umožňuje stanovit obsah ve velmi krátkém čase, přičemž výsledky odpovídají výsledkům zavedených metod. Stanovení kyseliny kyanovodíkové v mandlích, lněných semínkách a meruňkových jádrech nabízíme jako akreditovanou metodu.
Akreditovaná laboratoř EUROFINS CZ nabízí:
- Měření parametrů v potravinách akreditovanými metodami
- Vyhodnocení k legislativním limitům
- Odběr a svoz vzorků do akreditované laboratoře
- Legislativní poradenství
V případě zájmu o podrobné informace nebo o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat.
info@eurofins.cz
+420 733 745 308